Paardentraining en -verkoop

Hemmelhorst Sporthorses
Postbus 188, 7620 AD Borne-NL
5e Hemmelhorst 2, 7623 AS Borne-NL
Tel +31(0)74-2766612
No answer, dial: +31(0)6-51039959
Nederlands Spaans
Chinese Russian
Deutsch English
Local time: 6:16 AM

Activiteiten

Bij Hemmelhorst Sporthorses vinden verschillende activiteiten plaats die betrekking hebben op het fokken, het opleiden en het verkopen van getalenteerde springpaarden.

Training

De wijze waarop er wordt omgegaan met nieuwe paarden die op Hemmelhorst Sporthorses komen, is als volgt:

Wanneer er een nieuw paard op stal komt wordt er in overleg met de ruiter en de stalmanager een trainingsschema gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd, de fysieke gesteldheid en de ervaring van het paard, uiteraard wordt het trainingsschema voortdurend bijgesteld voor een optimale training en opleiding.

Doordat Hemmelhorst Sporthorses beschikt over meerdere ruiters met verschillende kwaliteiten en achtergronden vindt er altijd een juiste afstemming plaats tussen paard en ruiter. Om de uiterste inzet van een paard te verkrijgen is het tevens van belang om met zeer veel vertrouwen en respect het paard te trainen, dit is dan ook één van de aspecten die als zeer belangrijk wordt geacht bij “de Hemmelhorst”.

Hier volgt een korte beschrijving van enkele trainingsmethoden die bij Hemmelhorst Sporthorses worden toegepast.

 • Longeren
 • Loopband
 • Rijden
 • Ontspanning

Longeren

Paarden die bij Hemmelhorst Sporthorses gestald staan worden met regelmaat aan de longe getraind. Daarbij wordt de longe niet alleen gebruikt bij het zadelmak maken, om de frisheid van het paard te ontzien van de ruiter, maar ook om in de dagelijkse beweging te voorzien. Onze gespecialiseerde trainer heeft kennis en vaardigheden met verschillende aanpakken van grondwerk/longeren met het paard. Daarom is het mogelijk om met elk paard op zijn eigen niveau grondwerk te verrichten. Dit zorgt voor een goede rijbaarheid van de paarden en de paarden blijven in topconditie!

Loopband

Als warming-up, cooling-down of op een rustdag komen de paarden op de loopband te staan. De loopband gaat verzuring en overbelasting van de spieren tegen door het paard de mogelijkheid te geven de spieren rustig op te warmen of de spieren rustig uit te kunnen lopen. Het voordeel van de loopband is dat de paarden op de loopband in een rechte lijn lopen, waardoor ze geen continue stelling naar links of rechts aanleren.
Tijdens het rijden kan dan ook makkelijker stelling naar beide kanten aangeleerd worden, hierdoor blijft het paard soepel. Dit is essentieel voor het snelle wenden tussen de hindernissen door.
 
Rijden

Zoals hierboven beschreven worden de paarden op Hemmelhorst Sporthorses gereden naar kennen, kunnen, conditie en niveau. Bij aankomst op de stal krijgen ze een eigen trainingsschema, welke van tijd tot tijd geëvalueerd wordt. Daarnaast krijgen de ruiters wekelijks professionele begeleiding voor het rijden van Roellie Bril. Tevens worden de ruiters dagelijks door hun groom op stal ondersteunt bij het springen en bij de verzorging van de paarden.

Ontspanning

Ontspanning is een zeer essentieel onderdeel binnen de training en opleiding van het paard. Het mag dan wel geen actief trainingsonderdeel zijn, maar het is zeer belangrijk om op de juiste momenten in de training het paard ontspanning te geven. Enkele voorbeelden van ontspanning, welke de paarden bij Hemmelhorst Sporthorses krijgen zijn:

 • In de weide
 • Buiten rijden in het bos
 • Loslopen in de paddock

Stalling en verzorging

Een ander belangrijk aspect dat speelt bij het optimaal presteren van een paard is de juiste voeding en fysieke gesteldheid, hier wordt dan ook veel zorg en aandacht aan besteed.  

De volgende punten zorgen ervoor dat een paard de juiste zorg en aandacht krijgt:

 • Elke dag worden de stallen schoon gehouden
 • De paarden krijgen elke dag beweging in de weide
 • Per paard vindt er een juiste afstemming plaats tussen voeding, training en fysieke gesteldheid

Optimalisering activiteiten

Om ervoor te zorgen dat er onder de meest ideale omstandigheden getraind kan worden is er een team van mensen dat er dagelijks voor zorgt dat de conditie van zowel de binnen- als de buitenbodem optimaal is door deze te slepen en te sproeien. Diverse werkzaamheden voor het onderhoud van de accommodatie die zorgen voor een verzorgde aanblik zijn onder andere:

 • Vegen van de bestrating
 • Maaien van de weiden
 • Onderhouden van de omringende beplanting

Ook beschikt de stoeterij over een modern en exclusief hindernispark.

Uitbrengen op concoursen

Wanneer de paarden goed aangereden en beleerd zijn, over de juiste mate van conditie beschikken en startgerechtigd zijn, worden ze uitgebracht op concours. De paarden die op wedstrijden uitgebracht worden zien er altijd op en top uit dankzij de grooms die de ruiters ook op concours ondersteunen. Voor de wedstrijd worden ze gewassen, gepoetst en gevlochten. Tevens zorgen de grooms er ook voor dat de paarden op tijd gezadeld en afgezadeld zijn en dat de ruiter op tijd de juiste startbewijzen in bezit heeft.

Verkoop van paarden

Verkoop van paarden is ook één van de activiteiten binnen de stoeterij. Onder de sub- pagina paarden op onze site vindt u de paarden die te koop zijn bij Hemmelhorst Sporthorses.

Wij beschikken over deskundige mensen die u kunnen adviseren bij de aanschaf van een paard. Tevens hebben wij een ruim aanbod van jonge paarden. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij één van onze medewerkers 

Voor onze bedrijfsfolder, klik HIER
 
Hemmelhorst Sporthorses biedt u:
• Talentvolle springpaarden op alle niveaus
• Fokproducten uit bewezen bloedlijnen
• Persoonlijke aankoopbegeleiding
• Groot (inter)nationaal netwerk
• Opleiding door gespecialiseerde ruiters
             
Onze service:
• Vervoer van het vliegveld naar onze stal in Borne
• Reserveren van overnachtingen in hotel naar keuze
• Een naar uw wensen afgestemd paardenaanbod
• Regelen van een volledige en betrouwbare keuring
• Verzorgen van complete transport van uw paard 
 
 
          
 
 
           
 
           
          
 
 
          
 
 
          
 
   
          
 
  
          
 
  
          
 
 
          
 
 
          
 
 
          
 
 
          
Het is niet toegestaan om de op deze website weergegeven foto's en video's zonder schriftelijke toestemming voor publicatie te gebruiken. © Hemmelhorst Sporthorses.